Måndagsrapport

Det går inte så bra med mitt uppdaterande. Hade tänkt att jag nu skulle ha tid att skriva inlägg lite oftare för att dokumentera lite så man har en dagbok att se tillbaka till. Men så har det nu inte blivit. Jag har deltagit i flera online kurser som ordnats och så har jag försökt vara ute så mycket som möjligt. Sen går det tid till att planera måltider, handla, kocka och baka (blev en Brookie här i veckan. Mums!). Tycker man inte göra annat än kockar, äter och så funderar man igen vad man ska äta till näst.

Så personligen har inte känt av nån extra tid som man nu borde ha så mycket av. Egentligen har mitt liv inte ändrat så farligt mycket. Har annars också varit mycket hemma så där har inte hänt så stor förändring. Men en skillnad är att kurserna jag gått på nu går online. Och den största ändringen är väl att man inte träffar folk så mycket. Men visst går det att ordna. En promenad tillsammans med vännen, en kaffe i trädgården med mamma eller syster. Eller varför inte videosamtal? Man får bara vara kreativ och hitta på andra sätt att umgås nu.

I trädgården har vi kommit mycket längre i år än samma tid tidigare år. Äppelträden är klippta, växthuset tömt, odlingslådor och rabatter rensade (så gott det gick, marken var lite frusen på söndag förmiddag). Gården är för tillfället annars också så ordnad och fin. Så nu skulle värmen få komma så man kan njuta av solen och friska luften. 

Förra veckan förlängdes distansundervisningen till 13.5. och jag är nog illa rädd att det inte blir nån skola denna termin mera. Men inte mig emot. Visst är det lite utmanande emellanåt att hjälpa till med skolarbetet mellan telefonsamtal och teams-möten men det går. För min del blir det ändå bara ungefär två dagar i veckan som det faller på mig. Daniel jobbar skift och kan på sina lediga dagar hjälpa Vincent och kan då fokusera på skolarbetet på ett helt annat sätt än jag. Eleven här hemma är flitig och gör gärna sina uppgifter så kan inte klaga på något sätt. Allt har funkat fint. Både för yngre och äldre elever. Det här fixar vi nog men längtan efter kompisarna har nog börjat komma och det pratas ofta här hemma om vad man vill göra sen när läget har lugnat sig och man får börja leva som normalt igen. Idag kom första förslaget på resmål till sommarlovet 2021. :)

Ha det gott och sköt om er!

132ADBC3-4E1C-44AB-B57A-5C7418CD9D91_1_201_a

En bild på den osminkade hönsmamman med Nugget i famnen :)

 

Kommentera