Sommarens måste – ett besök på sommarteatern

Vi har som vana att bruka gå på de olika föreställningar som den lokala föreningen Teaterboulage ordnar. Ikväll var det dags för årets sommarteater

Loranga, Masarin & Dartanjang

IMG_2923

Föreningen beskriver själva pjäsen så här:

”Barbro Lindgrens älskade barnböcker handlar om en minst sagt udda familj.
Det är Pappa Loranga som inte vill jobba utan mycket hellre vill vara hemma och leka med sitt barn Masarin, som har stora röda öron och älskar glass med kaviar, och så farfar Dartanjang som verkar vara olika personer varje gång man ser honom. Och så finns det en arg gubbe från Pargas stad, en korvgubbe, en tjuv som heter Gustav, lite poliser, några ugglor … och tusen tigrar förstås …”

Vincent älskar Loranga, Masarin & Dartanjang. Den snurrar hos oss varje dag så vi var kände till historen från förut. Tyvärr är Vincent själv för liten för att gå på teater ännu så han fick stanna hemma med moffa medan vi andra åkte iväg.

IMG_2928

Det var ena fartfyllda 2,5 timmar med en massa spring hit och dit, lekar och skoj. Ibland förstod man inte riktigt pointen men det var väl det som var meningen. Denna gång var scenen extra stor och de hade lyckats få publiken med som en del av pjäsen.

IMG_2926

IMG_2927

Till och med självaste statsministern var med.

IMG_2932Jätteroligt var det, det tyckte vi alla! Själv har jag helt ömma kinder av allt skrattande.

Efter pjäsen kunde man bli ute och leka med Loranga och Masarin. Dessi passade på att åka lite karusell.

IMG_2937Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet. För att citera en av åskådarna ”det borde vara sånt här en gång i månaden” så skulle man få sitt liv förlängt med jämna mellanrum.

Kommentera