En annorlunda påsk

Idag är det redan sen onsdagkväll och påskhelgen känns långt ifrån. Hoppas ni alla hade en lugn och avkopplande långledighet trots omständigheterna.

9FB4B2D5-45BE-4519-B790-C1430076B4ED_1_201_a

Vi hann träffa familjen lite (utomhus på tryggt avstånd) men det fanns också tid för vila. Jag som inte brukar sova dagtid tog till och med lite tupplurar. Skönt!

B9E7375B-6B35-4E58-8BCF-06C1C36E6349_1_201_a

Lite synd nog att inte kunna umgås mer än så. Vi har en ny liten familjemedlem som man så gärna skulle krama och gosa med mycket mer. Men läget är som det är och det är ingenting vi kan påverka, bara försöka hitta på alternativa sätt till de ’normala’.

DCB7462E-B1EA-4B52-98AF-ADCF6F011E32_1_201_a

Inget påskhäxande blev det i år men nog hann vi äta en massa gott för det. Påskgräset på bilden fick faktiskt Nugget som kaka på sin 1-årsdag igår. :)

Igår började jag projektet med att sy upp egna munskydd i tyg. Använde mig av tygrester jag hade här hemma så mönstret på tyget kanske inte är så tilltalande för alla familjemedlemmar. Sydde munskydd i tre olika storlekar enligt anvisningar som snurrar på nätet. Snacka om saker man aldrig trodde man skulle göra! Nu borde jag ännu leta fram ett enfärgat mera neutralt tyg så att det finns nånting för alla.

8CECBF84-1AFB-44DC-AFD8-7F7686CA1600_1_201_a

Men tänkte att då vi är många och skydden ska användas endast en gång mellan varje tvätt så behöver vi säkert ett helt gäng skydd till hands när tiden är inne. Får se när vi faktiskt är i den situationen här i vårt område att munskydden blir vardag. Just nu känns det som att  Finlands strategi funkar bra, spridningen går långsamt framåt. Vilket förstås är bra men det betyder också att det kommer att ta lång tid ännu före vi når toppen här i Finland.

Fram tills dess får vi nu bara fortsätta leva enligt rekommendationerna och restriktionerna.

Kommentera