En dagbok från när vår vardag ändrades över en dag

Tänkte kanske att det vore skoj att föra nån form av dagbok under denna annorlunda tid vi nu lever i. Vem hade trott att något sånt här skulle hända?

Vi var några som var på jobb ännu på måndagen när regeringen höll sin presskonferens. Själv följde jag med pressinfon med spänning när de meddelade att undantagsförhållanden nu råder i landet och att beredskapslagen ska behandlas följande dag. Sen kom de till ärendet jag väntat på, att skolorna övergår till distansundervisning. Det var ju det man hade anat men det kändes ändå overkligt att höra dem säga det. 

7D3C851D-4155-4162-AB6B-413B92C8CB06

En normal vecka före COVID-19 vs en vecka efter

Alla evenemang och hobbyn tömdes från kalendern under en kväll och vi planerade lite här hemma hur göra med distansundervisningen. Som tur skiftesjobbar Daniel så vi kan turas om att hjälpa Vincent med skolarbetet. Bra det, för jag märkte redan på onsdag att det är utmanande att kombinera distansarbete med en 7-årings distansundervisning. Men det gick någorlunda och det är huvudsaken.

9983D1C3-3213-4A7C-87ED-9B80697CFFD4_1_201_a

Så nu har vi varit mer eller mindre hemma sedan onsdag. Endel av oss mera rastlösa än andra och endel har kanske svårare att förstå allvaret än andra. Men alla försöker vi vårt bästa. Gjorde redan på tisdag upp en lista på vad man kan göra här hemma om tiden blir lång. Mycket på listan är projekt vi planerat göra här hemma redan länge eller som hör till årstiden och jag är bara glad om vi nu skulle hitta tid för det när kalendern inte längre är fylld med annat. 

Blev förvånad över hurdan hysteri här blev på orten. Mat (maletkött och konserver) och toalettpapper (?) hamstrades. Ja, till och med billigare vin lär vara slut i Alko. Kanske andra har tänkt sitta hemma och pimpla vin i veckor nu? Då har vi inte ens epidemi ännu här i det område vi bor. Vi har allt framför oss ännu. Vinet och ärtsoppan som hamstrats kanske är slut före vi når vår högsta topp här i vårt område.

Nåja, alla på sitt sätt man blir bara så förvånad hur olika vi reagerar.

Visst jag har också handlat hem lite extra torrvaror. Redan före hysterin. Men vin och toapapper kanske nu inte var högst på listan utan jag är mera orolig över att alla i familjen har tillgång till sina viktiga mediciner och att vi klarar oss i matväg några dagar om vi plötsligt skulle behöva sitta i karantän. Maten är svårast tycker jag. Eftersom alla äter alla nu sina mål hemma går det åt mycket mat och något som kanske upplevs som hamstrande hos andra kanske är en veckohandling hos oss. Det hålls inte länge i lager så att säga. :)

Vi har nu försökt fördriva tiden med att vara mycket ute. Äppelträden blev klippta och grenarna flisade på fredag kväll. 

2D178F31-0C49-42FA-B637-F326D0F2E5FF_1_201_a

Går fort undan med duktig hjälpreda

Nu skulle det kunna bli nån grad varmare så vi kunde fortsätta med annat trädgårdsarbete. 

Hur fördriver ni tiden?

Kommentera