Uppdatering i hönsgården

Tjolahej, tjolahopp! Länge sen sist!

Det har hänt lite i hönsgården sen sist. Våra små kycklingar, som vi tog i påskas, har vuxit och blivit stora unghöns och -tuppar. Eller ska vi säga unghöna och ungtuppar! Det visade sig sen att fem av sex kycklingar var tuppar! En efter en har de börjat gala och fått flytta bort vartefter vilket har varit jättetråkigt förstås. Just nu har vi endast Nugget och Sotis kvar.

fullsizeoutput_1207

Sotis förstod inte heller att vara tyst så han började gala strax efter att de två senaste flyttade. Så bara han hittar ett nytt hem så åker han med. Han som är så mysig och kelsjuk. Ena riktiga ’famnpiskon’ är de båda två.

Vi anade att Sotis också är tupp så för att inte Nugget ska bli en ensam höna skaffade vi hem två små dvärgkochin, Fjäder och Pärla.

fullsizeoutput_1205

De är nu lite på fem veckor gamla och lite skygga för mig som ni ser. :) Dessi är vår kycklingmamma här hemma så hos henne trivs de bra. De bor ännu ett eget litet krypin i hönshuset för att inte de större ska picka på dem men meningen är att de så småningom ska få börja vänja sig vid varandra och bo tillsammans. Ännu har de bara fått umgås med nät emellan.

fullsizeoutput_1206

Vi burkar turas om att gå in och låta dom springa fria lite. Hoppas vi snart kan låta dem vara tillsammans med de andra. Om nån har erfarenhet av att vänja hönor med varandra får man gärna komma med tips!

Kommentera