Att ta itu med projekt ”Sova i egen säng”

Enda sedan ca 1,5-årsålder har Vincent sovit oroligt från och till pga olika orsaker. Nu i höstas/vintras hade han mycket mardrömmar och vågade inte sova ensam i sitt rum så efter att först sovit mellan oss en tid har han senaste månaderna sovit på madrass bredvid vår säng. På det viset har vi alla fått ordentligt med sömn även om Vincent oftast har vaknat till mitt alarm om mornarna. Men vi har ju hela tiden vetat att vi snart måste ta itu med att få honom och sova i eget rum igen.

IMG_4648

bild lånad från @ettparontillmorsa

Vi beslöt att börja sen när kvällarna och mornarna är ljusa igen och i måndags tyckte Daniel det var dags. Vi städade upp Vincdents rum och bäddade rent med mjuka och sköna lakan. Själva nattningen gick bra, utan protest. Men sen vaknade han på natten, kunde inte somna om och kom efter en timmes snurrande till vårt rum på madrassen så att vi ens skulle få några timmars sömn. Igår gick också nattningen bra och Vincent sov ända till kl 6. Sen gick han ännu opp och la sig en stund efter att han varit på toaletten. Vilket han inte gjort förr! Han har alltid kommit mellan oss förr om han vaknat före väckarklockan. Vi får hoppas att det kommer att gå lika bra nu inkommande natt och att han så småningom skulle komma över sin rädsla för att sova själv.

Fast jag vet ju att detta också är en övergående fas, att han snart inte ens vill att man ska komma in och säga godnatt utan man får önska godnatt bakom en låst dörr. Jag vet också av erfarenhet att det ibland blir lite si och så med sömnen med tonåringar i huset också. Men jag är en mycket trevligare människa om jag får sova en hel natt. Så i väntan på god natt sömn.

PS. Reima har fri frakt under tiden 9-14.4.2019 :)

Kommentera