10 tips för att få en smidigare vardag (i en barnfamilj)

Efter den här måndagen (som har varit allt annat än smidig) kom jag ihåg att jag skrev en lista på saker/förberedelser man kan göra för att få en mera fungerande vardag i höstas. Tänkte att det kunde vara dags att börja följa sina egna råd igen.

  1. Ladda kaffekokaren färdigt kvällen innan. Då är det bara knäppa på den före morgonduschen. Sen är kaffet klart passligt till frukostdags 
  2. Packa din lunchlåda/matsäck färdigt kvällen innan 
  3. Ska barnet på utflykt? Ställ fram ryggsäck med sittunderlag och vantar och ställ fram färdigt matlåda och kakaotermos. Då blir det lättare att komma ihåg att packa med matsäck över huvudtaget. Samma gäller simkläder, skridskor och skidor.
  4. Ladda och ställ in tvättmaskinen på timer så att dagens första maskin antingen är klar redan då du stiger upp på morgonen eller så att den är klar då du kommer hem från jobbet.
  5. Tips nummer fem har jag fått av en väninna. Ladda alltid klart följande maskin när du tömmer ren tvätt ur maskinen. Då är det bara att knäppa igång när man hinner tvätta nästa gång.
  6. Lappar! Är det något viktigt jag måste komma ihåg på morgonen skriver jag upp det på en lapp. Då behöver jag inte ligga sömnlös och rädd att glömma det viktiga.
  7. Svårt att sova? Om jag grubblar på något stort eller smått så hjälper det mig att skriva av mig lite i ett anteckningsblock. Ibland lite dagboksaktigt, ibland bara franska streck. Sen kan man sussa gott igen.
  8. Ta fram morgondagens kläder färdigt kvällen innan. Vet att vissa inte kan bestämma sig redan kvällen innan men för mig går det bra. Lägger också fram smycken annars glömmer jag lätt. De yngre barnens ytterkläder kan man också lägga fram färdigt på hallgolvet klara att hoppa i.
  9. Packa väskan så långt det går så att man bara behöver slänga i telefon, laddare och lunch.
  10. Duka fram för frukost så långt det går kvällen innan. Rör ihop en färskgröt eller ställ fram en kastrull på spisen och måtta upp grynen sen är det bara att hälla i vätskan och koka gröten.

Det här är 10 av mina bästa tips för att få en smidigare vardag. 

Som ett bonus tips 11. Ska du ha distansdag underlättar det att du tar hem datorn från jobbet. Hälsar hon som skulle jobba hemifrån i morgon men nu får åka in till Åbo i alla fall…

Vad har du för fina tips som du kan dela med dig av?

IMG_4279

bild lånad från google

Kommentera