8 – 8 – 8

8 h jobb, 8 h FRItid och 8 h vila.

Den optimala balansen. Första gången jag hörde det var för typ fem år sen då Alexander Stubb hade skrivit en bloggtext om ämnet. Han hade fått frågan om hur han har tid att träna och han svarade med att han inte har tid att låta bli att träna. Nå, heter man Alexander Stubb så kanske man har personal hemma som sköter en del av markservicen hemma? Vad vet jag? Men få har nog egentligen åtta timmar FRItid skulle jag våga säga.

Visserligen går ju allt ut på vad man väljer att göra med sin tid mellan jobb och vila men för de flesta går det nog en massa tid till arbetsresor till och från jobbet, matlagning, hushållssysslor, barnens hobbyn, i matbutiken osv. För att sen hinna med den träning man vill göra så kanske man kniper nån timme av sömnen. Tänker att nån morgon kan man ju stiga tidigare upp för att köra ett morgonpass. Men Lofsan lyfte fram i lördags hur viktigt det är med åtta timmars vila och att tiden för träning måste knipas av nån annanstans.

Men hur gör man detta? Allt handlar om hur man hanterar sin tid. Själv har jag mycket att förbättra när det kommer till tidshantering. Jag har ju ingen assistent som ser till att jag har en timme per dag för träning som Stubb har. Oftast har jag tid att sätta mig ca 20.30-21-tiden på kvällen. Då är jag för trött för att träna. Dessutom har jag svårt att varva ner om jag tränar för sent. Optimala skulle ju att kunna göra det efter jobb och före middagen men hur ska man få till det är en annan femma. Det tar ca en timme att ta sig från dörr till dörr för mig då jag tar mig hem från jobb. Veckans timmar i bussen kunde ju gärna kunna användas effektivare än nu. Men ännu finns det inte bussar med gym. 😉

I väntan på buss med gym så får jag ta itu med tidshanteringen så att jag skulle få loss lite träningstid i veckan. Jag behöver inte en timme per dag utan nån timme i veckan skulle räcka alldeles utmärkt till att börja med. 

Vad gör du med din 8 timmars fritid om dagen? Hur får du tiden att räcka till?

IMG_4258

bild lånad från nätet

Kommentera