Mitt möte med Lofsan

Jag har redan länge funderat mycket kring välmående och hälsa. I synnerhet min egen. Har deltagit i föreläsningar både på jobbet och privat och tänkte att det kunde vara skoj att dela med mig av det jag tagit med mig från föreläsningarna här på bloggen. 

Lofsan

Den bästa träningen -föreläsning med Lofsans i Sarlinska skolan 12.1.2019

Det jag snappat opp under föreläsningarna är bland annat:

-att fisken är den största d-vitaminkällan (med siken på toppen)

-att hjärnan inte kan lagra kolhydrater så som musklerna vilket leder till att man blir trött om man får i sig för lite kolhydrater (det här är orsaken varför jag själv inte äter kolhydratsnålt fast det kanske funkar för nån annan, min hjärna funkar helt enkelt inte utan kolhydrater)

-att man ska äta medvetet, inte läsa eller se på tv tillika. Framför tv:n kan man lätt plocka i sig stora mängder onyttigheter man knappast sittande vid matbordet skulle klämma i sig vid en sittning (som t.ex. att sätta sig vid matbordet (utan vare sig tidning, tv eller telefon) med en skål chips och klämma i sig allt tills skålen är tom)

-att 260 g choklad ELLER 3 st 0,5 liter torr cider och 140 g salta nötter motsvarar 1400 kalorier! Och att man sedan måste aerobica 2 h 55 min eller gå raskt i 4 h 54 minuter (om man väger 80 kg) för att förbränna de extra 1400 kalorierna! SJUKT!

-för lite sömn leder till minskad muskelmassa (och sämre immunförsvar). Låt oss säga att vi har två personer med samma utgångsläge. De tränar lika mycket men den ena sover 8h/natt och den andra 5-6h/natt. Efter en tid har den som sovit 8h gjort framsteg i sin träning medan den som sovit mindre rentav kan vara i sämre form än vid start för att sömnbristen har lett till minskad muskelmassa (källa: Lofsan)

Jag och Lofsan

Bild från i lördags efter ett svettigt och ”trevligt” träningspass

Hör du till dem som har gett nyårslöften för 2019? Jag har inte satt några mål eller gjort några löften för 2019 MEN jag har valt ett ord. Medvetenhet. Meningen är alltså att alla val jag gör 2019, vare sig de är gällande hälsa, kost, ekonomi eller annat, ska det ske medvetet. Inget impulsivt handlande år 2019. Får se hur det går.

PS. Gå in på Lofsans instagram och kolla lite videon från träningen i lördags

 

Kommentera