Planering och organisering

Jag är en rutinmänniska in i själen och har alltid haft kalendrar av olika sorter för att styra upp vardagen. Ändå lyckas jag glömma bort sånt som dagisfotograferingar och pyjamasdagar på förskolan och sånt. Tacka vet jag att de gör egna veckoscheman på förskolan! Då kan åtminstone förskolebarnet hålla reda på sitt program när mamma glömmer.

Hur som helst kom jag i bekantskap med en hel ”plannervärld” under min sjukledighet vid årsskiftet. Började med bullet journaling och satte ihop en travelers notebook och sånt. En helt ny värld för mig.

IMG_3115

Det är väldig avkopplande att skriva, klistra och planera sin bulletjournal/planner. Men när man planerar, klottrar och tejpar i sin kalender blir den full med privata grejer som man kanske helst inte drar fram på t.ex. jobbet när man ska bestämma möte.

fullsizeoutput_1123

Ni hittar mig på tanja_plans på Instagram

Ni hittar mig på tanja_plans på Instagram

Så inför 2019 skaffade jag en Jibun Techo. Den här ska bli min kalender som får följa med i väskan. Och ska förhoppningsvis hållas lite städigare.

IMG_3875

fullsizeoutput_111e

Det tar alltid lite tid att bli du med sin nya kalender men hoppas att vi blir bekanta snart. Lite har jag klistrat hit också för helt naket får det ju inte heller vara. Det jag gillar mest med Jibun är tidsuppföljningen. Jag gillar att ha mina kalenderanteckningar i tidsordning.

fullsizeoutput_111f

För att kunna fortsätta med det som känns mest avkopplande skaffade jag ännu en Burde Doodle via jultidningarna. Den här är faktiskt på svenska så det är ju kul. Visserligen är följer namnsdagarna den svenska kalendern men de kommer ändå att klistras över så det gör ingenting.

fullsizeoutput_1120

I den här kan jag gå ’all in’ och anteckna allt mellan himmel och jord.

fullsizeoutput_1122

Det jag gillar mest med Doodlen är att den har den layouten jag gillar mest och oftast ritar upp i min bullet journal.

Till julen skaffade jag mig en alldeles egen adventskalender med ”planner”-tema. Vet inte när jag senast skulle ha haft en egen paketkalender.

IMG_3764

Det är lika spännande varje morgon att se vad som finns i dagens lucka. I första luckan fanns det här fina washitejpen. Ska bli spännande och se vad allt som finns i de luckor som ännu finns kvar att öppna.

IMG_3800

Så i väntan på ett välplanerat och organiserat nytt år!

2 reaktion på “Planering och organisering

  1. Jag valde en Hobonichi cousin till nästa år. Som jag hade planner ångest, visste int att sånt finns. Prova faktiskt sälja den en gång, men så ångra jag det och nu är det äntligen klart att jag ska använda den. Tycker du att människor som int håller på med sånt här inte förstår dig. När jag säger att jag satt pengar på washi o stickers rullar dom bara med ögonen. Vad är bullet journaling och jag försöker förklara, men dom tycker bara att jag är lite konstig. Då känner jag mig såå barnslig, med min hobby. Visst är julkalendern fin. Är såå glad över att jag fick den.

    • Jag pratar inte så mycket om den här hobbyn med mina vänner. Det är endast Daniel som får äran att se skymtar ibland. Och de som följer mitt _plans-konto på instagram. Oftast är det mitt tidsfördriv då Daniel är på jobb. En god vän överraskade med fina tarror hon köpt på Gullkrona åt mig. De blev jag jätteglad över för jag har också tänkt att ingen riktigt förstår. :)

      Adventskalendern är nog den bästa investeringen i år. <3 Jag har till och med kunnat hålla mig och inte tjuvkika alls.

Kommentera