Föreläsning om hälsosam livsstil ikväll

Pargas 4H ordnade ikväll en föreläsning med Ila Nordman som driver bloggen Morotsliv. Ila föreläste bl.a. om supermat och färgernas betydelse i vår kost och om ett ekologist och giftfritt hem.

SAMSUNG CSC

(Det var omöjligt att ta bra bilder i det mörka rummet)

Föreläsningen var väldigt intressant och inspirerande. Endel var sånt jag läst om tidigare men mycket var nytt. Så nu har jag sida upp och ner av otydliga anteckningar och en massa bilder på föreläsningsmaterialet i telefonen att gå igenom och ta till sig. Så jag får skriva ett inlägg om innehållet senare.

På slutet gav Ila oss två saker att fundera på:

Vad inspirerade dig?

Att höra om att man genom att ändra om kosten kan få hela kroppen att må bättre. Det var i och för sig inte ny information men nu blev jag inspirerad av att göra ändringar för mig själv.

Vilka tre saker kommer du att förändra?

-jag kommer att sträva till att ”äta en regnbåge” om dagen. Jag hade annars också tänkt ta mig i kragen och göra nånting åt min kost för som det ser ut nu blir det alldeles för mycket socker och varken jag eller min mage mår inte bra av för mycket socker.
-försöka välja ekostädning framom kemikalier (på god väg tack vare enjo)
-kolla igenom kosmetika och hudvårdsprodukter

SAMSUNG CSC

Tack Ila för en bra och informationsrik föreläsning. Två och halv timme gick snabbt och kändes som att vi kunde ha fortsatt lika länge till. Nu ska jag försöka smälta allt och sakta börja implementera det jag tycker är viktigt i vår vardag. Hoppas vi ses en annan gång igen.

En reaktion på “Föreläsning om hälsosam livsstil ikväll

  1. Pingback: En regnbåge om dagen | kavander.net

Kommentera