Semesternedräkningen har börjat

Semesternedräkningen började hos oss redan för nån vecka sen och nu när man kan räkna arbetsdagarna som är kvar på en hand börjar man drömma sig bort.

Vi brukar försöka hitta på nån liten tripp varje år. I fjol hyrde vi en stuga en vecka i början av juni, året före det var vi ett par veckor i Spanien och året före det husbilade vi ner till Legoland osv.

Hittade fotoalbumet från vår första husbilsemester år 2007. Då körde vi Tumba – Kålmården – Örebro – Halmstad – Köpenhamn och så hem igen via Gränna på en vecka. Stora barnen var då 4 resp 5 år och resan gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Trodde inte jag skulle vara en ”husbilstyp” men tydligen var jag det.

Husbilssemester 2007

Campingplatserna var överlag i bra skick, endast campingen mitt i Köpenhamn var en upplevelse i sig men att kunna bo så centralt var ju superbra. Nära till tågförbindelse så man kunde ta sig smidigt omkring.

Den andra gången vi hyrde husbil var år 2013. Då bilade vi igen ner till Danmark med Legoland som mål denna gång. Barsebäck – Legoland Village – Gränna – Kista galleria blev det denna gång.

Husbilssemester 2013

De äldre barnen var 10 resp 11 år och Vincent endast 8 månader. Han var i passlig ålder, hade inte lärt sig gå ännu, så han hängde med i vagnen hela resan. Denna gång var vi lite vanare campare så vi hade med oss ett litet möblemang så att vi kunde äta ute.

Ibland drömmer vi om att skaffa egen husbil eller husvagn men just nu är äldre barnen i sån ålder att de knappast vill campa med mamma och pappa mera och vi vill inte lämna ungdomarna ensamma hemma längre tider så det får förbli en dröm ännu. Men vem vet kanske vi blir karavanare ännu bara barnen flugit ur boet. 😉

Kommentera