Världens IBD-dag

Idag är det världens IBD-dag (Irritable bowel disease, irriterad tarmsjukdom).

Det är kanske ingenting man som drabbad vill fira men det är värt att uppmärksammas tycker jag. En dag som man kan skänka en extra tanke till dom barn, ungdomar och vuxna som kämpar med sin sjukdom varje dag.

Jag har gjort en ny sida ”IBD hos barn”. Ni hittar fliken där uppe bland rubrikerna ^. Där har jag berättat kort om ”vår” resa och samlat intressanta länkar. Kika in om du känner för att läsa mera om ämnet.

För oss är det ännu relativt nytt och känsligt ämne så har inte gått in på detaljer desto mera. Men jag har skrivit kort om hur vägen till diagnos kan se ut.

Maailman-IBD-päivä-nelikenttä-1

world-ibd-day-2017

Sen tycker jag att ni ska ta och titta/lyssna på modiga Maija som vloggar (på finska) på Crohn ja Colitis ry:s YouTube kanal. Väldigt klok ung tjej.

 

Kommentera