Spara smart

Är det inte typiskt att utgifter alltid verkar hopa sig? Allting händer på samma gång. Som för mig senast i jultiderna. Först julen då med sitt, sen var jag tvungen att köpa nya glasögon för flera hundralappar. Som toppen på moset ännu en parkeringsbot.

Jag som tyckte jag skulle spara pengar på att inte ladda mitt busskort just veckan innan vintersemestern började men lyckades parkera fel istället. Så i stället för de 65 euron jag ”sparade” på att ta bilen istället för att tanka busskortet får jag nu betala 60 euro för felparkering. Så nu får det nog bli bussen igen… Morrr.

nya-glasogon

Toilet selfie

Såna här gånger vore det bra att man skulle ha ett fett sparkonto man kan ta av. Det kanske många andra har, men inte jag. Eller jo, jag har ett sparkonto men där är inte många cent på det.

Vilket är egentligen det optimala sättet att spara pengar? Är det på ett sparkonto med låg ränta eller borde man ta risker och satsa på aktie- eller fondsparande? Personligen känner jag att om jag har en slant att sätta undan så vill jag inte riskera att gå miste om en del, därför har jag valt sparkonto. Men kanske det skulle vara värt att ta risken nångång och öppna vyerna?

Consectors hemsida kan man läsa mer om hur man kan nå sina mål med en smart sparplan.

”Regel nummer ett är att sätta sig ner och fundera, vad vill du med ditt liv?

”När du väl har kommit fram till vad du har för drömmar och vad du vill prioritera den närmaste tiden är det dags för steg nummer två – att sätta upp ett mål. ”

Alltså får jag nu börja fundera på hur mycket jag vill spara inom vilken tid. Sen är det bara att hitta rätt sparalternativ för att uppnå målet inom utsatt tid. Låt oss börja!

Inlägg i samarbete med Consector

Kommentera