Det mysiga vintervädret

Man blir inte klok på Finlands vinter. Först kommer snön ”överraskande” och folk blir stressade över att byta om till vinterdäck. Jag läste nånstans att endel hade köat upp till fyra timmar för att få däcken bytta i huvudstadsregionen då när första snön föll.

Sen när det varit snökaos i några dagar blir det varmt och all snö töar bort. Nu har temperaturen åkt upp och ner från minus 12 ena dagen till plus fem andra och så minus igen. Nä, man blir inte klok.

Jag har turen att ha en man som fixar allt med däckbyte och sånt men det är tydligen inte meningen att man ska göra det själv, för nu lyser en lampa (däcktrycksövervakningen) i panelen tills jag har vägarna förbi servicestället för att få det fixat.

bil1

Valde dubbdäck när jag köpte bilden men nu när man kör av och an på de bara vägarna så känns det inte bra. Har ni dubbdäck eller dubbfria vinterdäck? Vilka är egentligen bäst i sådant vinterväder vi har i vårt land?

bil3

Min väldigt smutsiga bil, blä!

Inlägg i samarbete med http://www.dack-guru.se/ http://www.rengas-guru.fi/

Kommentera