Att ha firat konfirmation

I somras konfirmerades vår förstfödde. Vilket var lika nervöst och spännande för oss föräldrar som det var för sonen. Vi hade bjudit hem dom närmaste på konfirmationsfest och dukat upp i trädgården.

I väntan på gästerna

Det var väldigt blåsigt på förmiddagen och det kom nån droppe regn också just som vi fått ut alla kuddarna. Men vi chansade för inne hos oss skulle ändå alla inte rymas.

Vår son konfirmerades först kl 14 så klockan var närmare 16 före vi kom hem från kyrkan och då hade det tack och lov börjat klarna opp lite.

SAMSUNG CSC

Alkoholfri välkomstskål

Jag hade fixat på förhand en alkoholfri välkomstbål som gästerna kunde njuta av så länge vi dukade fram kaffet där inne. Det var ett väldigt enkelt recept:

3 liter 7up
3 liter vichy
3 dl outspädd jordgubbssaft
Lite jordgubb och limeskivor som dekoration

SAMSUNG CSC

Min mamma gör världens godaste smörgåstårtor så dem hade vi beställt av henne. Och eftersom vi är en familj med lite olika dieter var hon snäll och gjorde en vanlig med skinka, en glutenfri med skinka och en vegetarisk. Dessi var snäll och gjorde skyltar i sista stund så att alla hittade rätt.

SAMSUNG CSC

Själv hade jag bakat en chokladkaka som jag dekorerade med färska bär och så rabarbermuffins enligt Glutenfria muminmammans recept.

SAMSUNG CSC

Tårtan valde vi att göra själva. Jag bakade flera rulltårtsbotten på bara potatismjöl. Kakan fylldes med vaniljkräm och jordgubb- och rabarbersylt som jag gjort tidigare i somras och dekorerades med en konfirmand och bibel (inte ätbara) som jag beställt från nätet och rosor som man fick i vår lokala mataffär. Enkelt men snyggt!

Själva konfirmationen i kyrkan var stämningsfull och rörande. Jag vet inte om det beror på att man kommer ihåg sin egen dag så pass bra och man minns hur vuxen man kände sig då eller att det är så känsloladdat när det är ditt eget barn som står där framme i kyrkan. Hur som helst fick den här mamman fick nog blinka bort tårarna några gånger.

SAMSUNG CSC

Hemma gick allt över förväntan. Gästerna var glada, kaffet räckte till och vi kunde njuta ute i trädgården hela kvällen. Så det var på alla sätt en väldigt lyckad dag.

SAMSUNG CSC

Nu har jag just gått igenom nästan alla bilder. Beställt tackkort och familjeporträtt samt lite foton att sätta in i album.

Man blir nostalgisk och tänker tillbaka i tiden. Har ännu också svårt att förstå att vår förstfödda son, som just var en liten baby nu är konfirmerad, har precis börjat sista året i grundskolan och ska börja moposkola nästa vecka. <3

Kommentera