Glutenfri chokladkaka med zucchini

Jo, du läste rätt. Eftersom vi har så mycket zucchini får man tänka utanför boxen. Fast det är ju inte på något sätt min egen idé utan orginalreceptet hittade jag HÄR hos Gluten free on a shoestring.

Jag följde inte receptet helt utan gjorde så här:

Jag smälte 100 g mörk choklad (jag vet, är gammaldags och smälter över vattenbad) och blandade de torra ingredienserna i en skål (210g fin mix, 20 g kakao, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk bakpulver, 200 g socker, 1 tsk vaniljsocker). Sen rörde jag ner 200 g riven zucchini, ett ägg, 6 msk matolja och 8 msk chocolate chips bland de torra ingredienserna. Sen rörde jag ännu ner den smälta chokladen. Hällde över smeten i en form. Penslade med lite vatten och strödde över lite chocolate chips. Gräddade ca 50 min i 175 grader.

Och som Vincent skulle säga ”Oj maj gaad!” Det var så mossigt och gott! Nam!

Kommentera