Glutenfria Broccoli Tots

Jag är ingen vän av broccoli så vi äter det väldigt sällan hemma hos oss. Men så såg jag en liten video på hur man gör såna små broccoli tots (vad heter det på svenska? broccoli bitar?). Det såg så enkelt och gott ut att jag var tvungen att prova. Tyvärr har jag inte länken till orginalreceptet men det var kanske på BuzzFeed Food på facebook jag såg den.

Så här gjorde jag mina glutenfria broccoli tots:

Jag blandade ihop 5 dl hackad broccoli (jag använde frusen men färsk går säkert lika bra), 1,5 dl glutenfritt ströbröd, 1,5 dl riven cheddar ost, en hackad lök, 0,5 dl hackad persilja, ett ägg och lite salt och peppar. Jag hackade allt i Tupperwares örthackare. Den är absolut bäst vid såna här tillfällen.

Formade passliga bitar av smeten. Det blev 18 st på min plåt. Bitarna gräddades sedan i 20 minuter i 200 grader varm ugn. Vände dem en gång efter halva tiden.

Bitarna åts sedan helt som sådana, dippade i lite hemmagjord bbq-sås och färdigköpt gurkmajonäs.

Enkelt och gott. Kommer definitivt att göra dem igen.

Kommentera