Beer can chicken till midsommaren?

Daniel skaffade en rökugn tidigare i år 0ch han bl.a. har rökt jättegoda ribs som vi åt på vappen. Nu hade vi gäster över en regnig lördag på grillkväll och då passade han på att göra Beer can chicken.

Om man googlar kommer det upp mycket olika sätt att göra det på, på både grill och i rökugn. Vi valde att köpa färdigmarinerade kycklingar från köttdisken i vår lokala k-supermarket och satte kycklingen på Kukkos glutenfria öl så att den skulle passa alla.

beer can chicken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter 4 timmar i rökugnen var den klar för att ätas. Mums! För oss var det ett nytt och spännande sätt att tillreda kyckligen. Köttet var riktigt mört, inte så mycket ölsmak som jag trodde (gillar inte öl alls) men en riktigt god röksmak hade det.

IMG_5904

Så det är mitt tips till er, gör Beer can chicken till midsommaren! Absolut värt att pröva.

Bild från midsommarafton ifjol

Ha en skön midsommar!

Kommentera