Evighetslistan

Ja, ja. Jag hänger väl på Linns evighetslista jag med.

  1. Så här tänker jag kring vacciner: Självklart! säger jag. Våra barn har följt vaccinationsprogrammet. Rota-vaccinet hade kommit till i programmet efter stora barnen. Vincent har endast fått 2 av 3 doser eftersom han blev så dålig i magen av det. De var snälla på rådgivningen och kollade upp att man har tillräckligt skydd redan efter två doser.
  1. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här: Det är allas ensak. Vill man operera sig lite här och där så är det ”fine” för mig. Själv skulle jag nog inte göra det även om jag skämtar om det ibland. Har kollat lite på ”skönhetsfällan” på tv och resultaten kan ju bli riktigt hemska ibland. Den risken skulle jag nog inte ta.
  1. Min sanna åsikt om muminmuggar: Mitt samlande började helt i misstag. Först med vintermuggarna, sen sommarmuggarna och vips hade jag över 30 muggar i skåpet. Men jag behöver inte alls ha alla. De flesta har jag fått till gåva. Köper själv väldigt sällan nya. Fast den nya Tootikki var en must have. Och så den nyaste sommarmuggen… Den skulle passa bra i samligen.
  1. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag: Barnen är en del av mig så visst syns de ibland. Men jag frågar alltid lov först. Lite försiktigare har jag nog blivit ändå. Mest orolig är jag för tonåringarna då jag inte längre hänger med i alla svängar, vilka alla kanaler de använder och så… Försöker med jämna mellanrum prata om vett och etikett på nätet med dem.
  1. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag: Visst är jag för jämlikhet och lika rättigheter men inte skulle jag kalla mig feminist.
  1. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar: För mig får bloggare göra samarbete med vem de vill men själv skulle jag inte göra reklam för något som är mot mina principer eller värderingar.
  1. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder: JA. Det finns ju vardagsplagg i regnbågens alla färger så ser inte att det är färgen som styr där utan mera vilken färg som klär en. Men tycker nog ändå att t.ex. en rosa pricesskläning är flickigt. Vincent har haft turen att få ärva sina storasyskons utklädningskläder och där finns allt från jägardräkt till princessklänningar. Även om han tar en svängom i nån av klänningarna ibland är han en så pojkig pojke att han föredrar star wars- och ailienkostymen.
  1. Dop eller namnfest – vad väljer jag? Alla våra barn är döpta.
  1. Bloggska – är det ett viktigt språk? Har aldrig tänkt det som ett eget språk men antar att man kan kalla språket så.
  1. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen? Det är väl det som är det bästa med bloggandet. Man väljer själv hurdan bild man målar upp. Om det sen är sant eller ej får läsarna bedöma. Men jag tror att läsarna idag är ganska bra på att ”läsa mellan raderna”.

Kommentera