Zmarta index

Inlägg i samarbete med zmarta.se

Ofta hör man hur dyrt det är med hobbyn. I synnerhet när barnens hobbyn kommer på tal. Ett växande barn behöver förnya sin utrustning ganska ofta och terminsavgifterna kan vara ganska saftiga i vissa föreningar.

Zmarta har utvecklat en rolig och interaktiv ”hälsobarometer” som tar tempen på vilket träning som är mest kostnadseffektiv.

Om man till exempel är osäker på vilken motionsform som passar en bäst kan man gå och fylla i frågeformuläret här och så får man fram ett resultat. Jag fick följande resultat när jag gjorde testet:

”Du är en skidmänniska som gillar att träna utomhus och gärna håller nere avgifterna. Med en förbränning på 375 kcal/halvtimme håller denna träning dig garanterat i fin form.”

Så nu är det bara att skaffa egen skidutrustning då. 😉

Man får inte fram destomera prisuppgifter än kr/bränd kalori. Men i grafisk form kan du se vad det är som kostar mest i den akutella hobbyn. Som t.ex ridning som tösen sysslar med:

zmarta ridning

Här ser man tydligt att det är avgifterna som är höga (har man egen häst ser säkert graferna annorlunda ut). Jämfört med t.ex. löpning:

zmarta löpning

Där är det kläderna som kostar mest och eventuella lektioner. Men har du tekniken på grej så kostar ju inte själva löpningen i sig så mycket. Det är mera fast i hur trendig du vill vara i spåret (skor, kläder, pulsklocka osv.) Förutom hälsoindexet så finns det även andra index som exempelvis tar tempen på vilken sommarstad som är bäst att besöka, eller på vilket tivoli man får mest för pengarna osv.

zmarta liseberg

En reaktion på “Zmarta index

Kommentera