Mobilblogg: När sockersuget blir för stort

Vad gör man när det trådlösa nätet inte räcker till åt en bloggsugen mamma? Bloggar från mobilen förstås.

Men det var inte det jag skulle skriva om.

Den här veckan har det varit jobbigt med sötsuget. Har antagligen slarvat med maten, hoppat över nån måltid och så… Idag är jag inne på min 17:e helt sockerfria dag och idag tänkte jag första gången att ”äh, nu skiter jag i kostplanen och köper lite choko” men kunde ändå hålla mig.

Vi har en sluten grupp på facebook där vi stöttar varandra och där bongade jag ett recept på en chokokaka gjord på tillåtna råvaror. Så jag åt det här till kvällsmål:

IMG_5356
Sockerfri chokladkaka gjord i micron

Mixa ihop en banan, ett ägg, 1 msk proteinpulver med vaniljsmak och 2 msk råkakao. Häll smeten i en microtålig skål/kopp. Grädda kakan på full effekt i micron i 2,5 minuter. Dekorera med (frusna) bär och häll lite kokosgrädde över alltihopa. Mumsfilibabba!

Nu kan jag sova gott i natt. :)

2 reaktion på “Mobilblogg: När sockersuget blir för stort

Kommentera