Trött på att ständigt vara trött

Nu har jag tröttnat på att ständigt vara trött. Efter att ha uteslutit att det är nån sjukdom som ligger bakom den här tröttheten har jag nu bestämt mig för att ta ”saken i mina egna händer” så att säga.

Är det nu sen frågan om utmattning, fibron eller något annat så får det i alla fall lov att räcka nu.

Lånad bild

Sen nån vecka tillbaka ser mina vardags rutiner ut så här:

Morgon

Börjar morgonen med en tsk OptiMSM (bra för b.la. hy, hår, naglar och framför allt lederna!) blandat i minst 0,5 liter vatten, saften ur en halv lime + en nypa bra salt. C-vitaminen hjälper kroppen att uppta näringsämnena.

Tar också en kapsel Probi Mage (mjölksyra) och två kapslar Möllerin tupla (omega 3)

Eftermiddag

Vi har turen att få en frukt om dagen på jobbet så det har jag försökt att äta frukten istället för onyttigheter. Sen har jag med mig Total 25 grönpulver som jag brukar ta om jag känner mig riktigt orkeslös. På jobbet har jag också en burk d-vitamin som jag försöker komma ihåg.

Kväll

På kvällen brukar jag strö en tsk bipollen över müslin. Bipollen är ju en riktig ”vitamin- och mineralbomb”. Och så en tablett magnesium.

IMG_3669

Utöver det här äter jag ju nog morgonmål, lunch, middag och kvällsmål som förut. Inga ändringar där. Alkoholen har jag nästan lämnat helt, inget ”bara för att jag är värd det”-glas på fredag längre. (Vet inte hur ni fungerar men jag blir åtminståne helt otroligt trött av bara ett glas vin eller cider.)

Efter snart två veckor enligt detta schema börjar det kännas som att det kanske håller på att vända mot det bättre. Åtminståne har sötsuget minskat helt otroligt mycket. Vilket ju är bra men tillika lite synd att man inte vill ha choko längre. 😉

Läste att bästa sättet att bota utmattning är motion och vila. Eftersom jag sover relativt bra (även om kanske inte riktigt så mycket och så tungt som jag skulle vilja) så blir mitt nästa mål att börja röra på mig mera. Våra promenader har tråkigt nog minskat en hel del efter att Vincent inte längre är så ivrig på att sitta i kärran. Vårt tajta schema denna årstid gör ju inte det så mycket lättare heller. Men nog ska vi måste hitta på ett nytt sätt att röra på oss i friska luften. Så ei muuta kuin ylös – ulos ja liikkumaan!

2 reaktion på “Trött på att ständigt vara trött

 1. Låter lovande.
  Kanske också jag borde prova på den här ”kuren”. Är emellanåt så trött att jag knappt orkar upp ur sängen.
  Tyvärr blir delen ”att röra på sig” rätt inskränkt. Denna gång inte p.g.a sjukt knä utan p.g.a att jag efter protesoperationen börjat halta rejält, vilket här på rygg, höft och andra knät – tyvärr.

  Alla dessa ”preparat” (OptiMSM, Probi Mage,Total 25 grönpulver och Bipollen) som du tar, har du köpt dem i någon hälsokostaffär eller var?
  Jag har nu i ett år ätit en kapsel stark D-vitamin, magnesium har jag ”provat” mot dom ofta och mycket starka sendragen jag har i benen (men tyvärr har det nog inte hjälpt mig). Omega 3 ska jag inte ta nu, för jag har mediciner som reagerar ”negativt” på de fettsyrorna.
  Har liksom du också lämnat bort s.g.s all alkohol – en alkoholfri cider eller öl kan jag ta nån gång, men det är nog nu för tiden väldigt sällan.

  Känns verkligen både ”tröttsamt” men också kämpigt och lite skrämmande att alltid vara trött.
  Sköt om dig och hoppas din nya ”livsstil” hjälper dig att orka!

  • Tack för din kommentar. Har handlat det mesta i Terapihörnet. Var där på en föreläsning om naturliga kosttillskott för nån vecka sen och fick jättebra tips!

Kommentera