Har ni hört om färskgröt?

Jag har under våren varit ganska trött och när jag sedan läste på Alessandras hälsoblogg att speciellt kvinnor behöver protein på morgonen kom jag och tänka på att jag äter en ganska ensidig frukost. Det brukar bli 1 glas äppelmust hemma och  3-4 st förknäckebröd med ost och så en mugg kaffe på bussen in till Åbo.

Hörde redan för en lång tid sen om färskgröt (heter det ens så på svenska? tuorepuuro på finska) och har tänkt att jag ska testa på den men aldrig kommit till skott. Förrän nu.

Från och med förra veckan har jag ätit en portion färskgröt hemma och sen mina fröknäckemackor (kan inte leva utan) på jobbet vid första kaffepausen. Färskgröten är på det sättet lätt att den gör man färdig kvällen innan och så får den stå och dra sig i kylskåpet under natten.

SAMSUNG CSC

Färskgröt med bovetecrunch

Hur gör man då?

1 dl vätska (soja-, mandelmjölk, vanlig mjölk, vatten eller pressad saft ur bär eller frukter)
1 dl struktur (naturyoghurt, kvarg, grynost, äggvita, mosad banan eller mosade bär)
1 dl glutenfria havregryn

Jag gjorde min gröt på mandelmjölk, turkisk yoghurt och havregryn. Rör i hop. Låt stå i kylen över natten.

På morgonen kan du sen smaksätta med färsk frukt, färska bär, müsli, crunch, kanel, kakao eller vad som nu faller dig i smaken.

SAMSUNG CSCJag gillar jättemycket raw bovetecrunchen jag köpte av Malin. Men jag har också varvat med lite hampaproteinpulver och bärpulver som jag köpte på Terapihörnet.

SAMSUNG CSC

1 msk biokia bärpulver motsvarar 1 dl bär och enligt Alessandra innehåller hampaproteinpulvret 50 % protein, 21 % fiber och rikligt med essentiella fettsyror. Dessutom innehåller det alla nödvändiga aminosyror.

Vilken kombo som helst är lika med en god, hälsosam frukost!

En reaktion på “Har ni hört om färskgröt?

  1. Pingback: Puretreeni | kavander.net

Kommentera