En liten samlare i mig

Jag har hängt med i #fotoutmaningmars2015 som pågår på Instagram och den 9:e var temat samling. Funderade en stund och kunde inte komma på nånting jag samlar på, så jag frågade Daniel. Muminmuggar, var svaret.

Javisst! Det samlar jag ju på. Även om det inte är på så stort allvar. Men det finns vissa muggar jag bara ha måsta få till samlingen.

Muminhus jubileumsmuggen är ju bara för söt. Den kunde man ha många av.

SAMSUNG CSC

Och Toves jubileumsmugg var en sån där ”måste få” också. Dock utan glasögonen.

SAMSUNG CSC

Den senaste var ju den här HSR – Håll vatten rent muggen. Vi googlade runt med syrran och kollade lite varifrån man kunde få en sån beställd redan i god tid före den ens kom ut. Det var ju ganska saftiga fraktkostnader så vi bestämde att inte köpa. Men sen tänkte jag att jag ändå vill ha den och så beställde jag hem två. En som Nina skulle få till födelsedagspresent och en åt mig själv. När de väl kom var den ena sönder. En bit saknades och biten var inte i paketet. Kändes ju lite snopet att betala dyrt för en söndrig mugg. Mailade leverantören, fick snabbt svar och en ny mugg. Mycket fin betjäning!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nu ser jag att en inte är mumin men den passar in i alla fall. :)

Vi har ju ganska långt använt alla muggar lite efter säsong. Jag har inte desto mera funderat på vad de kan vara värda eller så. Men nu när det finns andra samlare på jobbet så har det blivit lite snack och det visade sig att en mugg och en skål som vi haft i dagligt bruk kan vara värda upp till 100 respektive 50 euro. Dessa är även såna som Alexander har fått nångång som liten. Så nu ställde jag dem undan åt honom. Vågar inte ta risken att Vincent har sönder dem. Alexander får själv bestämma sen som äldre vad han vill göra med dem.

Börjar vara lite trångt på hyllan. Kanske jag borde flytta om lite så att muminmuggarna skulle få komma in i vitrinskåpet. Åtminståne de som inte används.

Samlar du på muminmuggar? Eller något annat kanske?

2 reaktion på “En liten samlare i mig

  1. Joooo…jag samlar på muminmuggar, har typ lite på 30 och nu blev jag ju förstås nyfiken på varifrån du klickade hem en HSR mugg? Har också samlat på iittalas tuikkun och mariskålar :-)

Kommentera