Slutet gott, allting gott.

Varför ska helgerna alltid ta slut så snabbt? Jag vet att jag gnäller om det ofta men tycker att man bara hinner känna av fredagen så är det söndagkväll igen.

När jag kom hem på fredagen hade Daniel gjort hamburgare. Bakat bröd och allt. Åh, vad det var gott. Är alltid vrålhungrig då jag kommer hem. Så det satt bra med en sån här:

IMG_1583

Alexander hade träning så han och Daniel försvann till ishallen när jag kom hem. Desireé hade väntat på att få shoppa så vi for in till Skanssi en sväng. Dessi shoppade och Vincent och jag lekte så länge. Ja, eller Vincent sprang omkring och jag försökte få honom på bild. Ni ser att det inte är så lätt…

IMG_1660

Eftersom jag har väckning 5.30-tiden varje morgon så är jag ganska trött så här på fredagkväll, när Vincent har gått och lagt sig och man själv skulle ha tid att njuta av helgen som stundar. I fredags hällde jag upp ett glas vin, tog några klunkar och sov sedan sött på soffan redan 21.30. Mitt i Fångarna på fortet. Så sånt trevligt sällskap är jag sen. Flyttade över till sovrummet och har ingen aning om när resten av gänget har gått och lagt sig.

Sov natten igenom och vaknade följande morgon lite över 8. Äntligen lite mera sömn än några futtiga timmar som det annars blir. Stora barnen åkte iväg på äventyr med fammo och faffa genast på morgonen och vi andra klädde på oss och tog en morgon promenad. Vad vi inte visste var att det regnade. Men det hindrade oss inte. En liten promenix och ett spontanbesök i lekparken blev det så här på lördagmorgon. I regnet.

IMG_1661

Vilket mysigt vinterväder vi har i år. Blev en hög med tvätt efter parkbesöket.

När Vincent tog sig en tupplur åkte jag in till Reso med syrran. Det blev ett besök i Ikea och Mylly.

IMG_1630

Åh, ser ni vitchokladkakorna. Mums!

Ingen av oss skulle egentligen ha något men båda hittade vi lite smått och gott. Jag förälskade mig i en jacka men den fick bli kvar i butiken denna gång. Men har inte kunnat sluta tänka på den så kanske jag måste åka in efter den i alla fall.

IMG_1634

Snygg eller vad?

Alexanders match inhiberades så i morse var vi till ishallen igen. Först ville Vincent bara åka omkring på korgarna igen.

IMG_1637

Men sen, när han fick hålla i en boll gick han med på att skrinna lite.

IMG_1642

Riktigt duktigt kämpade han på. Nu blir det hockeyspelare av honom ännu. 😉

Annars har vi grejat på här hemma idag. Dessi har haft ridlektion och Alexander hade en kompis på besök.

Vincent beställde kaka här på kvällskvisten. Han såg nånting på tv och sen skulle han ha kaka. Så jag fixade en 5-minuters-chokokaka i micron. Kom ihåg att jag sett ett recept inne hos Kinuskikissa. Men jag gjorde en glutenfri variant förstås genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Hade inte mörk sirap hemma men det blev helt gott med ljus sirap också. Prova ni också vet jag. Snabbt och gott.

IMG_1654

Nu är sportlovet slut och vardagen börjar igen. Barnen räknar veckorna till påsklovet för sen är det inte länge till sommarlovet enligt Desireé.

Kommentera