Hälsningar från ormen

Inspirerad av föregående inlägg var jag ju tvungen att kolla upp under vilket kinesikst år jag själv är född. Det visade sig att jag är född under ormens år.

Är du född i ormens tecken gillar du förmodligen konst och kultur och det fina och eftertänksamma i livet såsom musik, böcker, kokkonst eller film. Ormar är också ofta vackra människor och har färgstarka personligheter. 

Ovanstående stämmer kanske i en viss mån. Men skulle nog inte säga att jag på något sätt gillar t.ex. konst speciellt mycket. Men musik och böcker har det alltid funnits intresse för.


Även om ormen har ett rikt inre känsloliv så delar den sällan med sig av detta utåt. Den håller känslor och åsikter för sig själv och är ofta tystlåtna. Det är därför ormar av många anses väldigt hemlighetsfulla. De är inte främmande för att intrigera och vara beräknande för att nå dit de vill. 

Tror nog jag var mera tystlåten som yngre. Men har ju fått lära mig att man ska passa sig vad man berättar åt vem. Det finns rävar som en dag plötsligt använder infon emot dig.


Människor födda i ormens tecken behöver lugn och ro eftersom de lätt blir stressade. Ett hektiskt liv är ingenting för dem. Däremot gillar de det lite pråliga och är inga stora fans av uttrycket ”less is more”. 

Lugn och ro är nog faktiskt något jag föredrar. Tyvärr har jag  i dagsläget inte alltid möjligheten att dra mig undan. Kan nog hålla med om att jag helst skulle leva ett ganska stressfritt liv. Det är ju kanske orsaken till att jag gjort några större livsförändningar de senaste åren. Men sen måste jag nog säga att jag inte gillar det pråliga. Less is more är nog mera jag. Fast man kanske inte skulle tro det när man kommer in till oss.Ormar är i ständig förändring. De hoppar från ett intresse till nästa och måste ha mycket omväxling i livet för att inte bli uttråkade. I karriären är de målinriktade och ambitiösa, men inte heller här gillar de att berätta för andra om sina syften. Det kan nästan verka som om de undanhåller viktiga saker. 

Jag kan bli lite rastlös om jag blir uttråkad. Är något inte tillräckligt utmanande eller intressant så kan jag lätt börja fundera på andra banor. Men å andra sidan håller jag väldigt hårt fast i vardagsrutinerna.

Är man född i ormens år kan man verka lätt paranoid ibland. Man är misstänksam och lite ironiskt lagd. Ormar är varken lättlurade eller godtrogna och om de någon gång verkar vara det så är det för att de är utmärkta skådespelare. Med denna inställning kommer också långsinthet – en orm glömmer aldrig. På grund av sin oförmåga att kommunicera väl, blir det också svårt för dem att lösa konflikter. En annan besvärlig sak med ormen är att det han säger inte alltid stämmer överens med vad han tänker. 

Igen en gång stämmer det in bra. Lättlurad är jag ej, kanke för att jag alltid är misstänksam. Tänker i förväg. Ser faror framför mig och reagerar redan i förebyggande syfte. Och nej,  jag glömmer aldrig.


När en person född i ormens tecken hittat sin kärlek kommer denne att göra allt för att få honom eller henne. Och när han väl har vunnit sin älskades kärlek släpper han den inte i första taget.

Det här kunde vara ett problem i tonåren när man trodde att man hittat sin livs kärlek och nu skulle leva lyckliga tillsammans livet ut. Det blev ett antal brustna hjärtan om man säger så. Visst har det varit några svartsjukedraman även i början av vårt förhållande med Daniel också. Inget jag är så värst stolt över men hej, man får väl hålla i när man gjort ett bra kap. 😉

Vet du i vilket år du är född?

Det finns inte så många bilder på mig och ormar men Alexander var modig i somras när vi var till Spanien. Han slängde en kungspyton (rätta mig om jag har fel!) på axlarna och såg cool ut.

img074

Kommentera