Glutenfria vändagscupcakes

Jag fick en låda med allt möjligt gott av CoCoVi som tack för inlägget om mina energybars.

SAMSUNG CSC

Det har kliat i fingrarna och jag har ivrigt väntat på att hitta tid för att baka. Igår kväll hann jag baka lite chokomuffins.

SAMSUNG CSC

Recept på glutenfria chokomuffins, ca 20 st

2 ägg
2 dl kokossocker
1 dl mjölk
1 dl flytande margarin eller smält smör
3 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölk och smör. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner det i smeten. Klicka ut i formar. Grädda 13 minuter i 200 grader.

Idag dekorerade Desireé muffinsarna med lite topping (vi använde oss av färdigt frostingpulver som man blandar i mjölk) och strössel. Samtidigt kom min nya sprits i användning. Tack tack Nina! Den funkade fint!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Voila! Finfina vändagscupcakes fick vi till eftermiddagskaffet!

SAMSUNG CSCHa en fin vändag allihopa! Rå om varandra lite extra idag!

 

2 reaktion på “Glutenfria vändagscupcakes

  1. Fina muffinsar! Kanske det hade funkat med kokosoljan i muffinsarna? Jag brukar använda det i bakning, men inte alltid helt ersätta fett med kokosolja, kanske vara delvis. Beror ju på om man gillars maken förstås. Fast inte är den så tydlig tycker jag, passar bra i choko-grejer! :)

    • Jo, jag tänkte på det men eftersom jag inte har använt kokosolja förr tänkte jag att jag tar det säkra före det osäkra. Men ska definitivt ta och prova kokosoljan. Har några idéer men har inte kommit till skott ännu.

Kommentera