Jag hjärta Fitbit Flex

Det har gått snart två månader sen jag fick min fitbit Flex och jag har haft den på armen varje dag. Det känns nästan lite naket den stunden den måste laddas. Jag har varit jättenöjd och det har blivit lite av en vana att kolla på appen flera gånger per dag för att kolla läget.

För tillfället använder jag inte alla funktioner som där finns. Utan jag följer mest med antal steg per dag och hur många kilometer det blir.

FitBit_Flex_2

Bakom varje funktion kommer det fram ett diagram där man kan följa med progressen.

FitBit_FlexMan kan även logga all motion men det är jag lite dålig på. För tillfället räcker det att jag ser stegen för det är ändå bara promenader jag gör.

Här finns även funktioner där man kan följa med sin vikt, mäta fettprocent, räkna antal kalorier man äter per dag och så kan man fylla i allt man äter i en dagbok.  Om man vill gå ner i vikt kan man lägga upp sitt mål här. Men dessa har jag inte provat så jag kan tyvärr inte säga så mycket mer om dem.

Sen kan man klicka i hur mycket vatten man dricker. Det är jag också dålig på. Både på att dricka vatten och att fylla i.

MEN en annan sak som jag följer flitigt med är sömnen. Vet inte hur pålitliga såna här program är, därför skulle det vara intressant att jämföra med nån annan nångång.

Så här ser det ut när Vincent har varit orolig på natten och jag varit upp med honom ett par gånger:

FitBit_Flex_3

Så här ser det ut när jag enligt min mening har ”sovit hela natten”:

FitBit_Flex_4

Inte så stor skillnad, eller hur?

Kanske inte så konstigt att man känner sig lite trött hela tiden.

Efter att ha pratat mera med folk om Triptyl mot fibromyalgi så bestämde jag mig för att testa det. Vad har jag att förlora liksom.

Men det är för tidigt att säga något än. Har åtminståne inte märkt några förändringar än men får väl ge det lite tid. Ska bli intressant att se om staplarna för orolig sömn blir färre.

3 reaktion på “Jag hjärta Fitbit Flex

    • Track exercise mäter sträckan och takten. Man kan eventuellt mata in pulsen manuellt efteråt men kan inte säga exakt utan att undersöka först. Det finns flera olika modeller av Flexbit aktivitetsarmband, bl.a. Flexbit PurePuls som mäter din puls konstant. Men om man först tänker ut till vilket ändamål man behöver armbandet så kan man sedan kolla vilken modell som passar en bäst. Det finns ju så många olika modeller och märken.

    • Jag måste änny lägga till att endel märken/modeller är så känsliga att de räknar steg när man står stilla och bara rör på händerna. T.ex man har suttit och stickat hela dagen och stegen tickar på :)

Kommentera