Glutenfria energybars utan tillsatt socker

Eftersom jag gått och ”lovat” att jag ska avstå från godis, snacks och annat gott en tid så var jag tvungen att hitta på något att smaska på. Man vill ju ha något gott och får man inte det ena måste man hitta en annan lösning

Idag gjorde jag glutenfria energybars. (Skulle vilja skriva att de är sockerfria men nu vet jag inte hur det är med äppelmusten. Den har inget tillsatt socker men själva äpplet innehåller väl fruktsocker? Kan du säga Nina hur det är?)

SAMSUNG CSC

Gjorde så här:

Körde en påse CoCoVi Trailmix och två msk smält smör i matberedaren. När det hade snurrat färdigt hällde jag i 0,5 dl av vår egen äppelmust och två tsk kanel. Sedan 1 dl hirsflingor och 2,5 dl glutenfria havregryn. Allt fick blandas till en stabbig massa.

Kavlade ut mellan två bakplåtspapper, skar i bitar och lät stelna en stund i kylen. 14 st bars fick jag av smeten. Enkelt och gott! Riktig Superfood!

Barnen godkände dem redan så det blir säkert att göra på nytt!

5 reaktion på “Glutenfria energybars utan tillsatt socker

Kommentera