Erfarenheter av Triptyl mot fibromyalgi?

Jag brukar inte skriva så mycket om fibromyalgi här på bloggen. Vet inte om man kan säga att jag har ”vant” mig vid att ha ont lite överallt hela tiden, dygnet runt. Ibland är det värre och ibland lindrigare. Hursom helst blir det inte bättre av att gnälla här så jag pratar inte så mycket om det varken här eller annars.

Det som kanske är jobbigast att jag inte har hittat nån medicin som skulle ta bort smärtan. I dagsläge sover jag relativt bra. Vaknar inte av att jag har ont MEN sömnkvalitén är inte bra så är trött redan när jag vaknar på morgonen.

Idag blev jag igen rekommenderad Triptyl och tänkte nu fråga er om ni har nån erfarenhet?

En låg dos av Triptyl kan hjälpa med sömnen. Om man sover bra så blir värken lindrigare kanske rentav försvinner helt. Ja, det skulle vara rena himmelrike.

Jag har inte tidigare velat testa den då det är frågan om en antidepressiv medicin. Dessutom måste man äta den varje dag. Man kan inte ta den bara periodvis eller såna dagar värken är värre. Utan man måste knappra den varje dag. Dessutom finns det en lång lista med biverkningar.

Har ni erfarenhet av triptyl som behandlig mot fibromyalgi? Vill ni inte kommentera här kan ni maila mig -> tanja(at)kavander.net (byt ut (at) till @)

7_fibromyalgi

Bild lånad från nätet

 

3 reaktion på “Erfarenheter av Triptyl mot fibromyalgi?

  1. Har redan många år tagit Triptyl till natten, för min ”fibro”. Dessutom måste jag nog dagligen äta Lyrica 150 mg. Inte är det kul med så många olika mediciner, men då livskvaliteten blir en aningen bättre, så gör man det för den sakens skull.
    Tycker du inte ska tveka att ta Triptyl, eller åtminstone prova med den.

  2. Ja har triptyl 100mg till kvällen, vilket ja ha haft i nästan 1 år nu..ja har eds å fibromyalgi i grunden å ha provat en bunt olika mediciner i ca 25 års tid… ha just slutat me triptylen å ända som har ändrat är att ja sover sämre å e tröttare, den kroniska värken ha tyvärr int ändrat..men ja tycker ändå att du ska prova den. Dom biverkningar som jag har märkt av e bara muntorrhet,vilket ju är en bagatell me tanke på andra mediciners biverkningar. Den som vill prata med mig om något av d ja ha skrivit om är välkomna att ringa mig på tel.nr. 0457 34 34 704 ja bor i finland så om ni ringer från sverige ska ni slå +358457 34 34 704

    • Tack för din kommentar. Jag testade Triptylen men kände ingen verkan. Kanske jag hade för låg dos? Men tar nu Klotriptyl till natten och mhja den blir nattsömnen bätte och den håller värken borta.

Kommentera