Kalas i lillajulstider

Vi firade Daniel igår en dag i förväg då han har kvällskifte idag. Måste nog säga att jag är jättetacksam för gruppen Finlandssvenska bloggare på facebook för där har jag hittat många nya bloggare och fått en massa inspiration till ett och annat. Så var det nu också till detta kalas.

SAMSUNG CSC

Förutom två saltiga pajer bakade jag en glutenfri kryddkaka. Just före gästerna skulle komma kom jag på att jag ville ha en sån frosting på kakan som Lindas lantliga bloggade om här om dagen. Ni ser ju att slutresultatet inte blev lika fint som Lindas, men gott var det. Det här ska ni prova!

SAMSUNG CSC

Glutenfri kryddkaka

4 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl gädde
1 1/2 dl smält smör
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk matsoda
4 dl finmix

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner grädde, smör och de torra ingredienserna varvat. Häll i en stor (2L) smörad och bröad form. Bröa med glutenfritt ströbrod, pofiber eller te.x. kokosflingor. Grädda i 175 grader i 50 minuter.

Som på beställning skrev Charlotta ner recept på glutenfri cheesecake med glögghjärtan. Då visste jag att en sån skulle jag göra min kära man. Bottnet gjorde jag på glutenfria pepparkakor. Tyvärr blev mina hjärtan mera plumpar än hjärtan. 10 poäng får den här av oss!

SAMSUNG CSC

När jag en gång var i farten blev det ett gäng såna här små koppar varm kakao också. Ni kanske såg på instagram att jag experimenterade med polkagris en kväll. De här hade sån åtgång att de tog slut med en gång så såna måste vi göra på nytt. Tror att barnen får vara med och hjälpa till så går det fortare. Det var lite väl pilligt för mina sjuka händer.

SAMSUNG CSC

Inspirationen fick jag härifrån.

5 reaktion på “Kalas i lillajulstider

Kommentera