Barnrumsinredning

Ända sen vi böt bort spjälsängen åt Vincent så har jag känt att vi måste möblera om i hans rum. Själva rummet gjorde vi om för två år sen, när jag var gravid med Vincent. Då gjordes det till sovrum åt oss för jag tänkte att det skulle vara mera praktiskt att sova i mellanvåningen med liten baby. Det var det också den första tiden men Vincent hade mycket ljud för sig om nätterna så en kort tid efter att han började sova hela nätter flyttade vi opp tillbaka till vårt ”gamla” sovrum och Vincent fick stanna kvar i mellanvåningen. (Ta det lugnt! Vi har babyalarmet på om nätterna.)

SAMSUNG CSC

Hans nya fina utdragbara säng, som vi fyndande på köp och sälj-sidan på facebook, och sängsoffan får stanna kvar. Bokhyllan är egentligen ett skötbord som fungerar som bokhylla när man vuxit ur själva skötbordet. Men på något sätt känns den lite liten. Det ryms egentligen inte så mycket saker i den. Vincent når själv bara till de två lägsta hyllorna. Så det blir trångt när man försöker få så mycket som möjligt på de hyllorna.

SAMSUNG CSC

Vincent är ju öronbarn, som man så fint säger, så jag kan säga att sängsoffan har varit räddningen otaliga oroliga nätter. Så skönt att få slänga sig där och sova lite mellan vakenstunderna. I och med att ena föräldern kan sova i Vincents rum de nätter får den andra föräldern lite mera sömn. På det viset behöver inte båda gå omkring som zombies dygnet runt utan båda får åtminståne lite sömn turvist.

SAMSUNG CSC

Byrån hör egentligen hemma i vårt sovrum så jag skulle gärna vilja ha den tillbaka upp dit.

Men sen då? Vad ska vi fylla rummet med? Det skulle ju vara bra med bra barnmöbler som är praktiska för en 2-åring så att han kommer åt sina leksaker. Samtidigt som de ska rymma så mycket som möjligt.

Sen skulle vi borde hitta på en fiffig lösning för alla mjuksidjur. Det finns en hel del av dem. Kanske en sån här?

fantasy-world-300x300

Bild lånad från barnmöbler.se

Kollar man på nätet hittar man ju en hel massa fina och snygga barnmöbler. Frågan är bara vilken typ av barnmöbler vi ska välja? Det är ju just det att barnen gillar färgrant och fina figurer medan vi vuxna kanske tänker mera långsiktigt och praktiskt.

Vill man köra tema så såg jag att det fanns ett stort urval teman under varumärken på barnmöbler.se. Vincent gillar Byggare Bob för tillfället så kanske man borde gå all-in? Hihi!

BBp4

Bild lånad från barnmöbler.se

Kanske man bara borde låta barnen bestämma? Fast om jag kommer ihåg rätt från när de stora barnen var små, så ändrade smaken angånde färger, karaktärer och figurer ganska ofta och vi stackars föräldrar skulle knappast hinna med där. Och vilken unge vill ha muminrum i skolåldern? Det är säkert bäst att köra med neutrala möbler och sedan piffa upp med lite sängtäcken, gardiner, kuddar och sånt.

Jag tror jag ska ta och fundera vidare ännu. Vi har ändrat om i vardagsrummet denna helg så vi låter dammet lägga sig före vi tar i tu med nästa projekt.

Men hur har ni andra gjort? Var har ni hittat fina barnmöbler?

En reaktion på “Barnrumsinredning

  1. tycker att ikeas expedit hylla är perfekt i Adams rum nu, vi har en 4×2 som vi har liggande. Då räcks han till allt och så finns det ju en massa korgar och lådor som passar i den. Den rymmer massor i allafall :) och sen kan man ju ha den till något annat senare eller bara vända på den :)

Kommentera