Gott och blandat

När man har sjukstuga inne och höstrusk ute måste man hitta på något att göra för att inte bli helt galen.

För mig funkar det bl.a. med att baka. Är ju alltid sjukt gottsjuk så denna vecka har det blivit lite smått och gott. Kladdkaka, chokobollar, tre plåtar fröknäcke och så lite hälsosammare vardagskex. Allt glutenfritt givetvis!

BAKA1

Kladdkaka

100 g smör
2 ägg
2 dl rörsocker
1 dl majsmjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Smöra och ”bröa” (kokosflingor, pofiber eller glutenfritt ströbröd) en form. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör i smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Grädda i 200 grader i 15 minuter. Enligt receptet ska kakan stå minst två timmar innan servering. Gissa om den gjorde det! 😉 (receptet från Risenta)

Världens enklaste chokobollar

100 smör
1 msk kakao
4 msk strösocker
3 dl glutenfritt havregryn
1 msk vatten

Knåda ihop allting och rulla till bollar. Man kan rulla bollarna i pärlsocker eller kokosflingor för att lyxa till det men det går också bra utan.

BAKA2

Har flera olika recept på fröknäcke och bakar lite efter vad som finns hemma. Denna vecka har jag gjort enligt receptet som finns på majsmjölspåsen. Fast jag lämnar bort fänkolen. Kan inte riktigt med den smaken.

Vardagskex (ca 20 st, beror på hur stora eller små man gör dom)

1 dl mörk glutenfri mjölmix
1 dl boveteflingor
1 dl solrosfrön
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl rörsocker
1 ägg
0,5 dl flytande margarin

Blanda ihop alla ingredienser. Klicka på bakplåtspapper. Tryck till lite med en gaffel. Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Hoppas jag fick allt rätt nu.

 

Kommentera