Toast and jam

Har fått lite frågor och kommentarer angående krikonsylten jag gjorde igår. Desirée önskade att jag skulle göra marmelad av krikonen men eftersom jag inte vet skillnad på vad som är vad så tänkte jag att det blir vad det blir.

Så vi satte oss ner med Vickan och Daniel i kväll och tog oss ett smakprov. Konsistensen var bra. Sylten är tjock och bredbar. Men enligt mig skulle den fått vara sötare. Fick ett tips om att bara sylten är tillräckligt tjock så passar den bra i julstjärnor och jag kan tänka mig att den här skulle passa just i såna. Kanske jag måste prova. Det blir kalas i några omgångar hos oss i höst. Och vem har sagt att man bara kan äta julstjärnor på julen?

bild8

Hur gjorde jag sylten då?

Tog ett kilo krikon som jag kärnade ur. Kokade upp frukten med en ask Dansukkers syltsocker 1 + 3 (330 g ask) samt en msk citronsaft (antar att man kan lämna bort citronsaften). Sen fick alltsammans koka i ca 10-15 minuter. Tills sist mixade jag allt så att det inte skulle vara så stora bitar skal i sylten.

3 reaktion på “Toast and jam

  1. Mitt recept var 1kg krikon å 750g socker. Jag koka krikonen som de gick och stod å sen mora jag det som kunde moras genom en sil. Hade lite mer krikon än i receptet. Bra blev det.

Kommentera