Something new

Plötsligt händer det!

Fick höra om ett jobb för sju veckor sen. Hörde mig för, fick gå på intervju och FICK jobbet! Efter mycket funderande, dividerande och övervägande beslöt jag mig (ja, det var nog Daniel som tog beslutet för mig sist och slutligen tror jag) för att ta emot jobbet.

Så jag sa upp mig för ca fem veckor sedan, var sista dagen på gamla jobbet förra fredagen och började på nya stället i måndags. Så nu har jag en vecka bakom och det känns mycket bra. Äntligen får jag användning av min utbildning eftersom det var just en svenskspråkig rättstradenom som efterlystes. Mitt i prick alltså!

Fast visserligen måste jag medge att jag var lite nervös att byta bransch efter nästan 16 år inom byggmaterialsbranschen. Men redan nu efter första veckan är jag glad att jag fick den här möjligheten att få arbeta inom en rättsinstans. Det var ju orsaken till att jag började mina studier över huvudtaget år 2006. Det skulle ju kännas lite bortkastat om man hade studerat vid sidan om heltidsjobb och familjeliv i flera år och sedan inte gjorde något med sin examen.

hovrätt

Turku Court of Appeal (smygfoto från intervjudagen ;))

Sista veckorna på gamla jobbet var jobbiga och jag hamnade i nån sorts svacka men känner att jag är på väg tillbaka. Jag försökt vara ute en stund varje dag efter middagen så längen det ännu är ljust. Antingen har vi lekt på gården eller så har vi varit ut på en liten promenad. Måste passa på att tanka d-vitamin nu när solen har visat sig.

Idag for Vincent och jag ut på promenad till malmen. Några restauranger och caféer hade kvällsöppet så vi passade på att fara på lite kaffe/saft och bulle. Mamma/mommo gjorde oss sällskap. Dom andra barnen är så självständiga nuförtiden och var upptagna med sitt.

Nu sover lilleman och Desirée och jag väntar på att Let´s dance ska börja. Får se om jag hålls vaken tills Daniel kommer hem. Han har jobbat kväll hela veckan så det ska bli skönt med ett veckoslut som för en gångs skull inte är fullbokat.

Ha ett skönt veckoslut allihopa!

Ja, och nu började visst Let´s dance redan. :)

3 reaktion på “Something new

  1. Vad fint att första veckan på nya jobbet gått bra! Lycka till med fortsättningen, vilken tur du hade som fått jobb enligt din utbildning. :)

Kommentera