Mugghysteri

Det är väl ingen som har missat hysterin kring den senaste Muminmuggen, Toven juhla (Toves fest). Jubileumet till ära så finns det ett par glasögon på insidan av muggen på ett fåtal exemplar och detta har lett till att männsikor hamstrar åt sig av muggarna. Läste nånstans att det bars ut ”korgvis” med muggar ur affärerna.

Riktiga samlare betalar ju stora summor för unika exemplar och jag vet nån som har fått 120 euro för en mugg med glasögon i så varför inte göra lite business om man så tycker. 😉

Glasögon eller ej, så äger jag också nu en sån här fin jubileumsmugg.

SAMSUNG CSC

Nyaste i samlingen

Snabbträknat är det min 33:e muminmugg. Vi har ytterligare några som är barnens. Egenligen är jag inte riktig samlare. Jag måste inte alls ha alla, endast de som faller mig i smaken. Allt började egentligen för något år sen då jag föll för en vintermugg och sen blev det nån till och nån till. Så har det fortsatt och nu har jag en hel fin hylla full.

SAMSUNG CSC

Mumin & co

Mest gillar jag vintermuggarna och dom randiga sommarmuggarna. De använder vi efter säsong. Övriga är i dagligt bruk. Nackdelen med att förvara dom så här är att de vill fastna i varann om de är lite fuktiga när man staplar dem. Så en mugg har jag lyckats söndra, en favorit dessutom. Den randiga sommarmuggen med Lilla My som blåser såpbubblor. Men lyckligtvis fanns den ännu att få i butiken då så den gick att ersätta med en ny.

 PS. Man kan ännu rösta på oss på Besökstoppen. 😉

Kommentera