Om att skriva texter

Linn hade en frågestund igår och jag passade på att fråga henne hur man lyckas skriva bra och intressanta texter. Mitt problem är, och var med min gamla blogg, att jag inte lyckas få ner i text det som snurrar i mitt huvud. Eller jo, jag kan skriva ner det men det blir bara ett enda virr varr.

Ett dilemma är att jag inte vill och kan vara så öppen som man kanske borde. När jag tänker efter så är det ju såna bloggar jag själv dras till, där bloggaren öppet skriver om allting. Varför inte jag vill eller kan vara så öppen beror dels på att vissa familjemedlemmar inte vill vara synliga på nätet och dels på att de äldre barnen börjar vara i sån ålder där det inte passar att mamman är pinsam. Jag menar, vad är inte pinsammare än att nån kompis har lyckats googla fram nån text som mamman skrivit och som kanske gäller barnet, barnet kanske inte ens vet om att det står sånt på nätet och kompisen ropar nånting fult i skolan. Nej, jag vill inte utsätta mina barn för sånt. Och jag kan ju inte ha dem att läsa bloggen varje dag heller.

Sen hinner jag inte alltid få nerskrivet det jag går och tänker på för just då är det nån eller något annat som kräver min uppmärksamhet och när jag äntligen har tid vid datorn kommer jag inte längre ihåg vad jag skulle skriva om.

Ofta märker jag att jag tänker ”vem tycker nu ens att det här är intressant” osv. Men kanske jag ska lyda goda råd och börja skriva ner tankar rakt av, utan att tänka på om det är rätt skrivet. Kanske man får skämmas eller skrämmas lite ibland, som Linn säger.

Nå, men vi ser vad det blir. Finns det något speciellt som just du skulle vilja läsa om så säg till och så svarar jag.

4 reaktion på “Om att skriva texter

  1. Läste också frågan och svaret på Linns blogg, visste int att den var din.
    Känner det likadant om att skriva rätt eller fel, skall sluta bry mig. Den som irriterar sig på felstavningar och dålig grammatik kan väl låta bli att läsa.
    Jag tycker också om bloggare som öppet berättar om sitt liv, det behöver ändå inte betyda att man berättar hela sanningen.. Jag har sagt åt såna som pratat med mig om min blogg att man skall ta allting med en nypa salt, för så är det.
    Elins, vår yngstas, vänner lär ofta vara in på min blogg och läsa. Samtidigt som hon tycker det är lite pinsamt, tror jag ändå hon är lite stolt. Så verkar det som i varje fall.
    Du skall sannerligen lyda råd och skriva vad som ploppar upp i din hjärna, allting är värt att läsa.

Kommentera